Wednesday 16 November 2016

Με ειρήνη και αρμονία

ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ ΣΤΟ HARROW - ΒΔ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 13η Nοεμβρίου τ.έ. η Ετήσια Κοινοτική Χοροεσπερίδα της Κοινότητας Αγίου Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων BΔ Λονδίνου, στη μεγάλη Κοινοτική Αίθουσα.


Στη Χοροεσπερίδα, στην οποία συμμετείχαν πλέον των 180 ατόμων, παρευρέθηκαν ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Κοινότητας οι εξής: η Δήμαρχος του Harrow Cllr. Rekha Shah, με τον σύζυγό της κ. Navin Shah, ο οποίος είναι Μέλος του London Assembly for Brent & Harrow, ο Δήμαρχος του Brent Cllr. Parvez Ahmed, o Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Σωτήριος Δεμέστιχας, ο Βουλευτής της περιφέρειας Harrow East κ. Bob Blackman με τη σύζυγό του, ο Κτήτορας του Ιερού Ναού Αγ. Παντελεήμονος & Αγ. Παρασκευής κ. Πανίκος Ηροδότου, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Μάκης Γαλιατσάτος, Άρχοντες και πλήθος μελών και φίλων της Κοινότητας.


O Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας μετέφερε τις ευχές και την πατρική ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου, καθώς δεν μπορούσε να παρευρεθεί προσωπικά, λόγω βεβαρημένου προγράμματος.


Κατ’ αρχάς δόθηκε ο λόγος στους εκλεκτούς καλεσμένους οι οποίοι απηύθυναν θερμά λόγια και εγκάρδιους χαιρετισμούς. Ομίλησαν δε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προοδευτική Κοινότητα, και προσέφεραν την ολόθερμη υποστήριξή τους στην επίλυση των διαφόρων Κοινοτικών θεμάτων.


Ο Βουλευτής κ. Bob Blackman ανέφερε μεταξύ άλλων:

«...We are looking forward to Cyprus being finally settled… “I am in your hands”, as for the renovation of our house the Architect and the Builders are all Greek... I am happy to observe and note that the Greek Orthodox Church in Harrow goes from strength to strength… In this part of London we all live together in peace and harmony».


Κατόπιν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, ομίλησε στην ελληνική και αγγλική, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και συνδαιτυμόνες με θερμά λόγια. Μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Αγαπητοί συμπατριώτες, μέλη και φίλοι της Κοινότητας του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού, σας ευχαριστώ για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να είσαστε σήμερα μαζί μας.


Έχω  την τιμή να είμαι Πρόεδρος αυτής της σπουδαίας Κοινότητας για  ένα σχεδόν χρόνο και είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος για τα μέχρι τώρα  επιτεύγματά μας χάρη στην συνεχή και σημαντική υποστήριξη σας, ηθικά και οικονομικά.


Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να  ευχαριστήσω τον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά. Θέλω να πιστεύω ότι είμαστε μια πολύ καλά δομημένη και οργανωμένη Κοινότητα, με πολύ ενεργά άτομα και Επιτροπές, που εργάζονται από κοινού για να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη σε όποιον περνάει τις ΠΑΝΤΑ ανοιχτές πόρτες της εκκλησίας μας, των άλλων κοινωνικών χώρων αλλά και της καρδιάς μας.


Εργαζόμαστε εθελοντικά και αδιάκοπα αφιλοκερδώς και από κοινού και με συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τον αγαπητό και ακούραστο π Αναστάσιο.


Χαίρομαι  ιδιαίτερα βλέποντας την συνεχή ανάπτυξη και πρόοδο και τις γερές βάσεις που θέτουμε για τις γενιές που έρχονται. Όλοι θέλουμε να δούμε την Κοινότητα μας να προοδεύει και να διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή του κάθε ενός από εμάς ξεχωριστά, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.


Έχουμε  μια συνεχή ροή των Ορθόδοξων αδελφών από τις πατρίδες μας, αλλά και από άλλες χώρες και θέλω να πιστεύω ότι τους αγκαλιάζουμε όλους, μέσα σε ένα πνεύμα χριστιανικής αγάπης και αλληλεγγύης.


Το Ελληνικό μας Κολέγιο συνεχίζει να αυξάνεται και χαιρετίζουμε και ενθαρρύνουμε κάθε μαθητή που είναι πρόθυμος να μάθει την ελληνική γλώσσα,  τη θρησκεία και την μεγάλη Ελληνική μας Ιστορία. Μια Ιστορία βασισμένη στις αρχές  της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η Νεολαία μας είναι το θεμέλιο για την ευημερία και το μέλλον μας.


Είμαι πολύ χαρούμενος επίσης να βλέπω μέλη της Νεολαίας μας να γίνονται  ενεργά μέλη τοπικών συμβουλίων και πολιτικών κομμάτων και να συμβάλουν έτσι  στην μεγάλη πολυπολιτισμική κοινωνία που ζούμε σήμερα.


Πρόσφατα η ίδρυση της ποδοσφαιρικής ομάδας Αγίου Παντελεήμονα έφερε τους Νέους ακόμα πιο κοντά στην Κοινότητα μας.


Μόλις γιορτάσαμε την τέταρτη επέτειο των Εγκαινίων του υπέροχου αυτού οικοδόμηματος, της εκκλησίας μας, που είναι αφιερωμένη στους Αγίους Προστάτες μας, Άγιο Παντελεήμονα και Αγία Παρασκευή, που είναι και ορόσημο της περιοχής του Harrow που ζούμε.


Ξεκινήσαμε επίσης την αγιoγράφηση  του Nαού, διορίζοντας  έναν πολύ γνωστό αγιογράφο, τον κ. Θεόδωρο Βογδάνο και την ταλαντούχα ομάδα του από τη Θεσσαλονίκη. Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή υποστήριξή σας σε αυτό το έργο και στα πολλά άλλα έργα που θα έρθουν, διότι θέλουμε  να συνεχίσουμε να θέτουμε υψηλούς στόχους όχι μόνο υλικούς, αλλά και πνευματικούς, πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς, υποστηρίζοντας και βοηθώντας συνεχώς όλους όσους έχουν ανάγκη, τους συνανθρώπους της ευρύτερης Κοινότητας μας και όχι μόνο.


Θα πρέπει να είμαστε πάντα ενεργοί και να εργαζόμαστε μέσα σε ένα πνεύμα  αγάπης, φιλίας και αποδοχής. Θα πρέπει να κοιτάξουμε θετικά προς τα εμπρός, αλλά ποτέ να μην ξεχνάμε τις ρίζες μας. Οι καρδιές μας θα πρέπει πάντα να είναι συνδεδεμένες  με την πατρίδα μας και να ελπίζουμε το καλύτερο για τα αγαπημένα μας μέρη και τους συμπατριώτες μας, ειδικά σε καιρούς δύσκολους.


Να μην ξεχνάμε ποτέ, και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, όσο ορισμένα μέρη της όμορφης Κύπρου μας είναι ακόμα κατεχόμενα. Να μην ξεχνάμε ποτέ "τα σύνορα της καρδιάς μας", ελπίζοντας και προσδοκώντας δίκαιες και ειρηνικές λύσεις, βασισμένες στις ανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, σε διεθνώς αναγνωρισμένες συνθήκες και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εσάς και όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς για την οργάνωση της σημερινής Χοροεσπερίδας και να σας ευχηθώ προσωπικά, και εκ μέρους του αγαπητού μας π. Αναστασίου και των Επιτροπών μας, μια ευχάριστη βραδιά».


Αμέσως μετά, με τη βοήθεια του Ιερ. Προϊσταμένου και του Γεν. Προξένου της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Δρ. Σ. Κυριακίδης προσέφερε τιμητικές πλακέτες στον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού της Κοινότητας κ. Ανδρέα Καζαμία (1994-σήμερα), για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του και την αφοσιωμένη και υπεύθυνη προσφορά του στο Ιερό Αναλόγιο του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, καθώς επίσης και στον Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού, Διευθυντή της Κοινοτικής Σχολής Βυζ. Μουσικής και Γραμματέα (1997-σήμερα) της Κοινότητας Δρα Παναγιώτη Προκοπίου, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Κοινοτικό Συμβούλιο και για την ανιδιοτελή προσφορά του στο Ιερό Αναλόγιο του Ιερού Ναού της Κοινότητας.


Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολεγίου Αγ. Παντελεήμονος, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους Χριστιάνας Λοϊζίδου, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τους συνδαιτυμόνες διασκέδασε η ορχήστρα των Γιώργου Γρηγορίου και Νίκου Σαββίδη. Το νοστιμότατο φαγητό ετοίμασε ο μάγειρας και μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Παρπόττας. Το Εορταστικό Λεύκωμα εκτύπωσε στην τυπογραφική του επιχείρηση ο κ. Γεώργιος Φραντζέσκου. Ο ίδιος εκτύπωσε επίσης και τα λαχεία, τα οποία προσέφερε τελείως δωρεάν. Τον στολισμό της Αίθουσας είχε φροντίσει ο Ταμίας της Κοινότητας κ. Σωτήρης Κωνσταντίνου.


Τα λαχεία προώθησαν οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς προσέφεραν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος Α΄ της Κοινότητας κ. Πέτρος Χριστοφή, ο Αντιπρόεδρος Β΄ κ. Χρήστος Ορθοδόξου και ο Πρόεδρος της Κοινοτικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας κ. Σάββας Ανδρέου. Την κλήρωση του λαχείου επιμελήθηκε ο Πρόεδρος της Ομάδας Νέων Επιστημόνων της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Αργυρού.


Τα πλούσια δώρα της λαχειοφόρου αγοράς κέρδισαν οι λαχνοί με τα παρακάτω νούμερα: 0014, 0017, 0083, 0091, 0108, 0157, 0162, 0181, 0261, 0274, 0296, 0369, 0379, 0412, 0421, 0445, 0500, 0646, 0661, 0692, 0718, 0735, 0874, 0881, 0951, 1034, 1073, 1098, 1125, 1132, 1151, 1163, 1176, 1185.

No comments:

Post a Comment